Konsert, Bälgatoner - musik för ackordeon och orgel

Lovisa kyrka

Martina & Mauriz Brunell, musik i arrangemang för ackordeon och orgel. Fritt inträde och program.

I konserten Bälgatoner bjuder musikerparet Martina och Mauriz Brunell på musik i en något ovanlig instrumentkombination; ackordeon och orgel. Tillsammans kompletterar instrumenten varandra och inbjuder stundvis till en nästan orkestral klangvärld. Konsertens varierande repertoar sträcker sig från barock till nutid och är till största del bearbetningar som paret Brunell har gjort för sina respektive instrument. T.ex. i deras tolkning av Johann Gottfried Walthers orgelkonsert i h-moll är det dragspelet som representerar soloorgeln, medan orgeln utgör orkestern. Duon framför också en bubblande tonsättning, The Bubble Tune, komponerad för just dessa instrument av nutidskompositören Fredrik Högberg.

Bach - Walther - Rheinberger - Högberg - Vierne ¬- Galla-Rini - Piazzolla.

Lovisa svenska församling

on 26.9 kl. 15.30