Högmässa med musikal i Borgå domkyrka

Borgå domkyrka

I högmässan framförs musikalen Luthers ungar av barnkörerna Barnklangen (Lappträsk) Diskanten (Borgå) och Lovisaklangen (Lovisa).
En damkör medverkar med sångarna Veronica Svenskberg, Malena Jordas, Anne Annala, Mia Aitokari, Paula Jokinen och Vera Tollander.
Kalle Katz är pianist, Thomas Törnros spelar trummor och Patrik Latvala är basist. Reidar Tollander är dirigent.

Musikalen utspelar sig år 1539 i staden Wittenberg och berättar om Luthers liv och reformationshistorien.
Musikalen är skriven år 2016 av Karin Runow på uppdrag av Svenska kyrkan i Stockholms stift. Den uruppfördes i Immanuelskyrkan den 29 oktober 2016. Musikalen är skriven för diskantkör i åldern 7-14. Gudstjänstbesökaren får höra om Martin, hans barn, hans fru som rymde från klostret och om hur det var att vara barn på denna tid. Musikalen framfördes i maj i Lovisa kyrka med stor framgång och nu framförs den i Borgå domkyrka i högmässan kl. 12.15.
Församlingen får i musikalen stämma in i psalmen "Vår Gud är oss en väldig borg".

Borgå svenska domkyrkoförsamling

sö 23.9 kl. 12.00 -13.30

Lovisa kyrka

Högmässa

Helgdag: 18. söndagen efter pingst
ti 25.9 kl. 18.00

Lovisa församlingsgård

Bibelstudiegruppen

Bibelstudiegruppen samlas varannan tisdag, med vissa undantag, i församlingsgården.
sö 30.9 kl. 12.00 -13.30

Lovisa kyrka