Gudstjänstkören

Gudstjänstkören är en projektkör för vuxna som sjunger en gång i månaden under gudstjänster eller andra samlingar. Kören är verksam i Pernå och Lovisa.

Under hösten 2017 sjunger Gudstjänstkören under Psalmafton, Högmässa och De vackraste julsångerna, samt deltar i Psalmafton med Östra Nylands Kyrkosångskrets.

Kom med och sjung!

Anmäl dig till kantor Marcus Kalliokoski i Pernå eller kantor Vera Tollander i Lovisa!

Höstens program

to 21.9 kl. 18.
Psalmafton
i Pernå kyrka
Gudstjänstkören samlas kl. 17

sö 15.10 kl. 10
Högmässa i Lovisa kyrka

Gudstjänstkören samlas kl. 9.15

to 16.11 kl. 18
Övning i Pernå kyrka (inför Psalmafton 18.11)

lö 18.11 kl. 19
Psalmafton i Pernå kyrka
med Östra Nylands Kyrkosångskrets.

Samling kl. 15.

sö 10.12 kl. 18 De vackraste julsångerna
i Lovisa kyrka

Övning kl. 16.30-

lö 16.12 kl. 16 De vackraste julsångerna
i Pernå kyrka

Övning kl. 14.30-

Psalmbok med tillägg
Östra Nylands kyrkosångskrets och OmaOrchestra

Kyrkomötet har i november 2015 godkänt psalmbokstillägg till Finlands evangelisk-lutherska kyrkas finsk- och svenskspråkiga psalmböcker. Psalmbokstilläggen tas officiellt i bruk första advent 2016. Det svenskspråkiga psalmbokstillägget innehåller 147 psalmer, och finns till försäljning både som kombinerad och separat bok.

I Lovisa kyrka används Psalmbok med tillägg, dvs den kombinerade utgåvan med 1986 års psalmbok. Psalmbokstillägget som separat bok kallas Sång i Guds värld och används i Församlingshemmet och Församlingsgården.