Orgelkonsert med Markus Malmgren

Orgelkonsert med Markus Malmgren Lovisa kyrka

Orgelkonsert med Markus Malmgren, Esbo. Musik av Sibelius, Merikanto, Chopin, Rachmaninov, Duruflé m.fl.
Fritt inträde och program. Kollekt till Finska Missionssällskapets sommarinsamling för att hjälpa barnen i Bolivia.

Markus Malmgren har uppträtt som orgelsolist, ackompanjatör och kammarmusiker i de flesta länder i Europa, i USA och i Canada samt i många konsertserier och festivaler runtom i Finland. Sedan 2004 är han konsertorganist för den världskända gosskören i Helsingfors Domkyrka, Cantores Minores. Han ackompanjerar även regelbundet många andra körer och har samarbetat med ett stort antal sångare och instrumentalsolister. Han är även känd som improvisatör, bl.a. har han improviserat musiken till många stumfilmsförevisningar, inklusive Cecil B. DeMilles drygt 3 timmar långa Jesus-spektakel The King of Kings (1927) och Victor Sjöströms Körkarlen (1921). Malmgren utnyttjar gärna orgeln i olika musikaliska stilar, bl.a. har han spelat kyrkorgel tillsammans med rockband, kör och solister i flera uppsättningar av Andrew Lloyd Webbers rock-opera Jesus Christ Superstar. Sedan 2000 undervisar Malmgren orgelspel, improvisation och kyrkomusik vid Sibelius-Akademin (numera Konstuniversitetet i Helsingfors). År 2015 avlade Malmgren examen för doktorsgraden vid Konstuniversitetet I Helsingfors.

Kollekten går till FMS sommarinsamling för barnen i Bolivia. Bolivia är det enda landet i världen där lagen tillåter att 10-åringar arbetar. Många av barnen arbetar under farliga förhållanden. Finska Missionssällskapet erbjuder yrkesutbildning åt barn och ungdomar som används som barnarbetskraft så att de får tryggare sätt att försörja sig på.

Loviisan suomalainen seurakunta, Lovisa svenska församling

on 22.11 kl. 15.30

Lovisa församlingshem

Lovisaklangen

församlingens barnkör för barn i förskolan-åk6.
Lovisaklangen övar i Församlingshemmet, onsdagar kl. 15.30-16.15. Kören leds av kantorn.
on 29.11 kl. 15.30

Lovisa kyrka

Lovisaklangen

församlingens barnkör för barn i förskolan-åk6. Kören leds av kantorn. Övningen 29.11 hålls i kyrkan!

Lovisa kyrka

Anne Mattila joulukonsertti/Julkonsert med Anne Mattila